Pretty in Pink

Deze deze film uit de jaren ’80 zei het al, roze is mooi. Het viel me de laatste tijd op hoe populair deze kleur is. Je kunt geen interieurblaadje openslaan of je leest dat roze de trendkleur is van 2018.

Of je het nu mooi vindt of niet, er is gewoon veel roze om ons heen. Of het nu om de woonkamer gaat of slaapkamer. Het is overal.

 

Niet alleen in het interieur zie je het terug, maar ook in de kleding. Roze is de kleur van 2018 dat zie je ook terug in de collecties van de winkels. Broeken, jasjes, rokjes, in een nettere stijl of losjes, heel veel roze.

Afbeeldingsresultaat voor pink outfit          Gerelateerde afbeelding

Afbeeldingsresultaat voor roze voetbalschoenen

 

Zelf de voetbalschoenen van mijn zoontje mochten in het roze en hij was daar echt niet de enige in.

 

Wat is de psychologische betekenis van roze? Het betekent dat je je kwetsbaar durft op te stellen en dat je zacht van karakter bent. Het staat voor onschuld, zachtheid, gezondheid en romantiek. Mannen die roze dragen, laten hiermee dus hun zachte kant zien.

Zachtroze staat voor charme, zachtheid en liefelijkheid. Je kunt heel goed mensen troosten en je bent begripvol.

Hardroze staat voor zekerheid, levendigheid en sensualiteit, overtuigingskracht en directheid. Je bent flexibel en niet bang voor veranderingen.

Dat zijn nog eens mooie eigenschappen. Zelf denk ik dat je het ook nog gewoon een mooie kleur mag vinden dat heel fijn te combineren is met andere kleuren. Je mag dus gezien worden in roze en het is allang geen meisjeskleur meer zoals in de film Pretty in Pink. Roze is een veelzeggende kleur en vandaar dat het zo populair is.

We hebben op de site van Plaids en Shawls een aardig aantal roze shawls en plaids in de webshop te koop: roze shawls

Afbeeldingsresultaat voor plaidsenshawls roze

Ik wens u veel succes in het vinden van uw kleur roze.

 

Peter van den Hengel

www.plaidsenshawls.nl

 

plaiderPretty in Pink