Shawls uit Ethiopië. (NIEUW)

Shawls uit Ethiopië.

Plaids & Shawls blijft groeien en u kent ons al van de plaids en shawls uit Nepal. We zijn trots dat we een nieuwe rechtstreekse samenwerking met het bedrijf Sabahar uit Ethiopië zijn opgestart. Een nieuwe samenwerking met 3 nieuwe serie shawls zullen binnenkort bij ons te koop zijn.  De planning is om de nieuwe shawls uit Ethiopië volgende week op onze site te tonen. Het is een collectie luxe shawls uit Ethiopië gemaakt van zijde en linnen. De eerste zending is binnen en ze zijn prachtig.

Shawl uit Ethiopië

Shawl uit Ethiopië

Fairtrade leverancier

Sabahar is een fairtrade bedrijf die streeft naar respectvolle, ethische en duurzame werkmogelijkheden voor ambachtslieden in Ethiopië.

Dankzij de mogelijkheid om producten van Sabahar aan de internationale markt te verkopen, worden er honderden mensen ondersteund om genoeg te verdienen om er van te kunnen leven.

Medewerkers van Sabahar werken onder goede werkomstandigheden en met een vast contract.

Zo werken ze onder andere een legaal aantal uren per week, verdienen gemiddeld meer dan 250% dan bij een gemiddeld bedrijf, bouwen een pensioen op, krijgen betaald vakantieverlof, zwangerschapsverlof en medische zorg.

Ethiopie Shawls

met de hand wol spinnen

Sabahar produceert uniek ontworpen, handgemaakte katoenen en zijdetextiel.

Naast shawls maken ze ook tafellinnen, kussens, plaids en handdoeken.

Geïnspireerd door eeuwenoude weeftradities uit Ethiopië, maakt Sabahar prachtige handgemaakte shawls die lokaal geproduceerd worden van zijde en wol.

Alle producten zijn helemaal met de hand gemaakt,van het draaien van de draad tot het weven van de stof.

De vaardigheden van de Ethiopische vakmensen en hun moderne ontwerpen resulteert in prachtige handgemaakte creaties. De focus die Sabahar heeft op eenvoud en zuiverheid van de grondstoffen en processen, maakt dat deze leverancier perfect past bij Plaids en Shawls. We hopen dan ook een langdurige samenwerking met Sabahar aan te gaan.

Shawls uit Ethiopië. Wij hopen dat jullie net zo enthousiast zijn als wij.

Met hartelijke groeten

Peter van den Hengel

Plaids & Shawls

Facebook 

plaiderShawls uit Ethiopië. (NIEUW)