Slapen zonder deken

Slapen zonder deken

Slapen zonder deken. Met de hoge zomerse temperaturen is het vaak flink zweten onder de dekens. Het liefst gooi je die deken dan het liefst van je af, maar zonder slaap je dan eigenlijk ook weer niet zo lekker.

Wat is hier nou de reden van?

Motherboard vroeg zich af hoe dit nou kan en raadpleegde Hans Hamburger, hoofd van het Amsterdam WaakSlaapCentrum en slaapdeskundige in het Slotervaartziekenhuis en Boerhaave Medisch Centrum.

 

 

 

Kou

Volgens Hans heeft het te maken met kou. Je zou het niet zo gauw bedenken met het zomerse weer, maar het klopt! Juist met hoge temperaturen krijgt ons lichaam het ’s nachts snel koud. Hij vertelt dat je zelfs met warm weer heel erg afkoelt ‘s nachts. Dit komt doordat we vanwege het warme weer flink wat zweten en die zweet druppels koelen het lichaam weer af. Ook gaan we meestal naar bed nadat we gedoucht hebben, of de hele dag druk bezig zijn geweest.

 

Slapen zonder deken. Wat is dan de oplossing? Om dit te voorkomen, moeten we dus iets over ons heen hebben liggen. Dit hoeft dan natuurlijk niet perse een warme deken te zijn, alleen een laken is al snel voldoende om een goede nachtrust te krijgen.

Zo verteld Hans 0ok dat het niet verstandig is om naakt te gaan slapen. Dan koel je te hard af en zul je steeds wakker worden omdat je het te koud hebt.

Hoe verleidelijk het ook is om de koude kraan aan te doen, voor het slapen gaan kun je beter warm douchen dan koud douchen. Dan hoeft het lichaam niet meer zo te werken om zich op te warmen.

Dus wanneer u het weer te warm heeft, houdt dan altijd een laken of dunne deken bij de hand en u slaapt gegarandeerd beter!

Facebookpagina

Webshop 

plaiderSlapen zonder deken