Voetbal

Voetbalshawltjes

Shawls en voetbal, allemaal diepe, diepe emotie.

Als we aan shawls denken, dan gaat het er vaak om hoe warm een shawl is, of je hem kunt wassen, hoe groot is hij, welke kleuren en staat hij wel mooi bij mijn jas? Allemaal logisch en zo hoort het ook, vindt u ook niet?

Maar kijkende naar het WK voetbal schoot me iets anders te binnen. Al die shawltjes die spelers om hebben, supporters aan de camera’s laten zien, al of niet met een tekst, landenkleuren er in verwerkt. Dat heeft toch niets meer met een warmte te maken of hoe leuk hij staat?

Nee, dat gaat dieper. Blijkbaar roept voetbal zo veel emotie op en dat willen mensen op één of andere manier laten zien en dan is een mooi shawltje altijd handig.

Zo heb je natuurlijk de shawltjes die de nationale trots weer geeft:

 

 

En dan de shawltjes ter aanmoediging. Alhoewel ik deze shawl niet zo vaak meer gezien heb de laatste tijd.

 

De shawltjes waarmee je laten zien voor welke club je bent. Eigenlijk laten stoere mannen hiermee de liefde voor de club zien en wanneer er weer verloren is, kunnen ze hier hun tranen mee drogen.

De favoriete speler

En de langste shawl, Go Ahead Eagles Deventer, 3.000 meter lang. (2018)

 

 

 

Let maar op tijdens het WK voetbal, overal shawltjes en wat is er nou mooier dan een diepe emotie te laten zien met een eenvoudig shawltje. Met je emotie hoef je niet te koop te lopen, een shawltje lost alles op.

 

Als je iets leuk ziet op tv dat met shawltjes en voetbal te maken heeft, stuur een foto naar info@plaidsenshawls.nl en de mooiste inzending krijgt een gratis shawl thuisgestuurd.  Weliswaar geen voetbalshawl, maar wel eentje die warm en mooi is. Dat is ook fijn.

Facebook

Tot de volgende blog.

plaiderVoetbalshawltjes